Prima pagină > Ce este > Mobilul este un aparat electronic

Mobilul este un aparat electronic

De ce spun asta?
Inainte de toate, vreau sa spun ca inteleg motivele pentru care multi folosesc mobilul atat de des. Unii simt ca telefonul este o parte esentiala a existentei, rationand ca comunicarea este cheia oricarei relatii. De acord, insa mijlocul acestei comunicari nu trebuie sa fie telefonul. Se pierde esenta!
Mobilul este un obiect rece. Nu confident, nu tovaras.
Multi sun atasati de telefon de parca ar fi partenerii lor de viata, care le ofera suport si intelegere in singuratatea lor sau, mai grav, in frustrarea pe care o acumuleaza prin lipsa satisfacerii nevoilor de catre un partener real. Mobilul rezolva problema? Nicidecum. Daca nu sunt in stare sa construiasca o comunicare eficienta in lumea reala, oare cum ar pute-o face la telefon? Trist este ca acest fetis este intretinut si cultivat de catre un sistem intreg de producatori de terminale, operatori GSM, dealeri si altii … NU, nu este trist! Acestia isi vand produsele si se pare ca stiu foarte bine cum sa o faca. Trist ar fi doar pentru cei pe spatele carora se scot profituri fabuloase si ei nici macar nu-si dau seama. Dar eu nu sunt tristi deloc. Traiesc in lumea care li s-a creat. Si se bucura de ea, chiar daca e doar o bula de sapun care le reflecta privirile si ii „fereste” de realitate.
Deci cum spuneam, are toat eingredientele oricarui alt aparat electrocasnic: este alimentat electric, are butoane, display, sunet, antena. Pe scurt, tot ceea ce e necesar pentru a-si face treaba. Si ORICE model si-o face. Nu te mangaie, si n-ar trebui sa te satisfaca in nici un fel. Ar trebui sa fie MIJLOCUL prin care sa te satisfaca cineva viu, Neo.
De ce nu dezvoltati un fetis pentru masina de spalat? Sau pentrumasina de gatit …

De ce spun asta?

Inainte de toate, vreau sa spun ca inteleg motivele pentru care multi folosesc mobilul atat de des. Unii simt ca telefonul este o parte esentiala a existentei, rationand ca comunicarea este cheia oricarei relatii. De acord, insa mijlocul acestei comunicari nu trebuie sa fie telefonul. Se pierde esenta!

Mobilul este un obiect rece. Nu confident, nu tovaras.

Multi sun atasati de telefon de parca ar fi partenerii lor de viata, care le ofera suport si intelegere in singuratatea lor sau, si mai grav, in frustrarea pe care o acumuleaza prin lipsa satisfacerii nevoilor de catre un partener real. Mobilul rezolva problema? Nicidecum. Daca nu sunt in stare sa construiasca o comunicare eficienta in lumea reala, oare cum ar putea-o face la telefon? Trist este ca acest fetis este intretinut si cultivat de catre un sistem intreg de producatori de terminale, operatori GSM, dealeri si altii … NU, nu este trist! Acestia isi vand produsele si se pare ca stiu foarte bine cum sa o faca. Trist ar fi doar pentru cei pe spatele carora se scot profituri fabuloase si ei nici macar nu-si dau seama. Dar ei nu sunt tristi deloc. Traiesc in lumea care li s-a creat. Si se bucura de ea, chiar daca e doar o bula de sapun care le reflecta privirile si ii „fereste” de realitate.

Deci cum spuneam, are toate ingredientele oricarui alt aparat electrocasnic: este alimentat electric, are butoane, display, sunet, antena. Pe scurt, tot ceea ce e necesar pentru a-si face treaba. Si ORICE model si-o face. Nu te mangaie, si n-ar trebui sa te satisfaca in nici un fel. Ar trebui sa fie MIJLOCUL prin care sa te satisfaca cineva viu, Neo.

De ce nu dezvoltati un fetis pentru masina de spalat? Sau pentru masina de gatit …

Reclame
Categorii:Ce este Etichete:, , , , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. martie 9, 2010 la 12:35 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: