Prima pagină > Mama lui de telefon, Principii > Cum sa rupi dependenta de telefon II

Cum sa rupi dependenta de telefon II

Hai sa confruntam cruntul adevar: Tehnologia ne-a acaparat viata, si in special telefonul mobil. E trist, ca aceasta dependenta poate fi o problema mai mare decat am fi dispusi noi sa recunoastem.

Te-ai trezit vreodata asteptand vreun nou SMS, mail sau telefon? Raspunzi imediat la orice mesaj? Ti s-au sters toate numerele de pe butoane de cat de mult le-ai frecat?

Gasesti mai jos cateva sugestii care sa te conduca intr-o directie pozitiva. Poate ca incercad un pas sau doi pe saptamana e solutia perfecta, sau, cel putin, o incercare de ameliorare sau rarire a uzului mobilului.

Daca tragi concluzia ca aste strategii sunt nefolositoare, ar trebui sa te gandesti la un ajutor profesionist 🙂

1. Recunoaste problema

Incepe prin a-ti schimba mentalitatea si fii atent la „abuzul social sau / si electronic” pe care il comiti cand folosesti telefonul; nu inainte sau dupa.

2. Angajeaza-te sa te tii de schimbare

 Gandeste-te la timpul pe care ti-l consumi pe zi vorbind la telefon. Trebui sa-ti schimb modul in care iti petreci timpul. Scopul este sa sa-ti trasezi un angajament initial si sa te tii de el. Daca tot amani nu se va intampla niciodata.

3. Procesul de intarcare

Ia-o usor. Incepe cu activitatea cea mai putin importanta pentru care folosesti mobilul. Redu numarul de mesaje, mailuri, sau apeluri pe zi – oricare de care esti mai putin dependent. Munceste sa-ti atingi telul in bucati mici, zilnice. Incearca sa-ti reduci uzul pentru incaput cu 20% pe zi. De exemplu, daca trimiti 50-100 de SMS-uri pe zi, redule la 40-80 pe zi, si asa mai departe. Stiu ca suna ca un numar fabulos, dar sunt multi obsedati care depasesc cu mult limitele astea.

4. INCHIDE MOBILUL

Pentru incepatori: Tine-l departe, nu la indemna, cand esti angajat intr-o discutie fata in fata cu alti oameni. Facand asta, arati respectul cuvenit persoanei cu care tocmai stai de vorba. Nu exista nimic atat de important sa inlocuiasca vocea reala, in direct. Daca incearca cineva sa dea de tine si este o urgenta, va reveni cu siguranta. Sau va trimite SMS. Nevoia sa raspunzi la SMS sau la telefon este un comportament dobandit, se invata. Si tot asa se poate si dezvata. Din nou, trebuie sa-ti regandesti prioritatile si mentalitatea.

Obsesiile consuma timp – Ameliorarea este posibila. Nu te astepta la rezultate usoare. Nu te astepta sa se intample peste noapte. In schimb este un foare bun test sa afli cat de puternic esti cu adevarat!

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: